De Bloesem

De Bloesem is de praktijk voor lichaamsgerichte therapie en bewustwording van Marianne Voormeulen.

Tot mijn 45e jaar heb ik met veel plezier als verpleegkundige gewerkt aan het bed en op kantoor, met een voorliefde voor terminale zorg.

Ondertussen was ik op mijn 40e begonnen aan de academie voor natuurgeneeskunde in Bloemendaal, om homeopaat te worden. Tijdens een van de eerste weekenden, was er een workshop massage. Daar werd ik zo blij van, dat ik meteen wist, dit past perfect bij mij. Als verpleegkundige was ik gewend mensen aan te raken, maar tijdens de opleiding tot Lichaamsgericht Therapeut ging het veel meer over de ander ontmoeten in wat er op dat moment aanwezig is in het leven van de ander. Soms fysieke klachten, soms rouwprocessen, onverwerkte emoties, vastgehouden spanning, negatieve overtuigingen, terugkerende thema’s enz. Kortom van alles waardoor je in het leven soms tijdelijk uit balans raakt en waarbij je iemand nodig hebt die een tijdje met je meeloopt, meekijkt, voelt en je weer in contact brengt met jezelf.

Werkervaring natuurlijke geneeswijze

Na het afronden van de opleiding combineerde ik zo’n 10 jaar mijn werk bij een natuurarts en een eigen praktijk. Sinds 2013 werk ik alleen nog in mijn eigen praktijk als lichaamsgericht therapeut.

Opleidingsachtergrond

Na de opleiding natuurgeneeskunde en lichaamsgerichte therapie, heb ik coach-opleidingen gevolgd bij Roy Martina, waar ik heb leren spiertesten, werken met energie,  NEI, emotioneel evenwicht en hypnose. Dit alles gericht op het beste naar boven halen bij mezelf en de ander. Opleidingen gericht op het verdiepen van mijn kennis van hypnose (Tom Silver en Martin Peterson) en energiewerk (Healing Touch Practitioner)  volgden. Mijn werk is nu een combinatie van lichaamswerk, zowel fysiek als energetisch en werken aan bewustwording en inzicht om de ander in beweging te brengen en een nieuwe balans te laten bereiken.